Lelumma – Kéki Zsuzsi

Új sorozatomban néhány szívemnek igen kedves kézműves alkotó nőt szeretnék bemutatni. Elsőként ismerjétek meg Zsuzsit, aki egyedi gyerekruhákat készít.

Szia Zsuzsi! Köszönöm, hogy elfogadtad a kérésem! ❤️ Először is, a név: Lelumma. Honnan jött?

Egy mozaiknévről van szó, a kisgyerekeim és a férjem nevéből: Levi, Laura, Marci és Milán

Mikor kezdtél varrni? A gyerekeidnek kezdtél először saját ruhákat készíteni, vagy esetleg már gyerekkorodban is álmodoztál róla, hogy saját készítésű ruháid legyenek?

Nagymamám tanított meg varrni, hímezni, rengeteg általa varrt ruhám volt. A gyerekek születésével keletkezett bennem az igény az ízléses és szép gyerekruhákra. Szerettem volna a fiúkat is szépen, színesen öltöztetni a klasszikus kék és nyomott mintás gyerekruhák helyett. Menetközben vált világossá, hogy ezt többen is szükségesnek tartjuk. Saját készítésű ruhákra gyerekkoromban még nem gondoltam de arra igen, hogy abszolút szeretnék emberekkel foglalkozni, és kapcsolatban lenni velük. A sok-sok ruhapróba és egyeztetések révén ez abszolút megvalósult.

Tanultad korábban, vagy a vállalkozás kapcsán mélyedtél el a szabás -varrás világában?

Abszolút a vállalkozás alatt tanultam meg és végeztem el a női szabó képzést. Azóta is fejlesztem magam folyamatosan, mert szeretek új anyagokkal, új fazonokkal kísérletezni.

Fiaid és lányod is van. Van kedvenc motívumod? Vagy teszel különbséget egyáltalán, hogy szívesebben készítesz fiúknak vagy lányoknak ruhákat?

Nagyon szeretem mindegyiket készíteni. A kisfiú ruháknál különös figyelmet fordítok mindig arra, hogy igényes, szép mintájú anyagokból varrjak. Bevallom, nálunk sem egyszerű egy reggeli öltözés, és sokszor egy kedves kedvenc mintájú pulcsi, nadrág az, ami átlendíti a gyerekek reggeli rosszkedvét. A lányos ruháknál szeretem a virág mintákat, a csipkét, a tüllt, a fodrokat, a lágy színeket és szeretek egyszínű anyagok esetében magával a fazonnal játszani. Szeretem átadni a ruháimon keresztül azt a fajta nőiességet ami bennem is megvan.

Van kedvenc ruhadarabod, aminek az elkészítését különösen élvezed?

Nehéz kérdés, mert a letisztult vonalvezetésű darabok készítését épp ugyanúgy élvezem mint amit a precízitást és aprólékos munkát igénylő fodros ruhák jelentenek. Aktuálisan épp a blúz az, ami teljesen magával ragad. Fontos számomra, hogy mindig szépen, pontosan megvarrt ruhákat adjak át a vásárlóknak.

Csak gyerekruhákkal foglalkozol, vagy felnőttekre is készülnek Lelumma darabok?

Ebben az évben kezdtem el egyre több megbízást kapni felnőtt férfi és női ruhákra is. Egyre többen tudnak rólam és keresnek meg egyedi kérésekkel, amiket szívesen vállalok. Szinte mindenkinek van olyan ruhadarabja, amire régóta vágyik, vagy van kedvence, amihez hasonlót már nem kap az üzletekben. Ilyenkor nyújt tökéletes megoldást egy varrónő.

Minden darab egyedi? Vagy lehet tőled készletről is vásárolni?

Kisebb mennyiségben vannak készleten is, de szeretem egyedileg legyártani az egyes darabokat, fontosnak tartom, ha az adott szülő, gyermek igényeihez igazodik teljes mértékben a ruha.

Szoktál vásárokon részt venni? Hol találkozhatunk legközelebb Veled?

Vásárokon idén nem tervezek részt venni, így főleg a social média felületeken keresztül vagy személyesen találnak meg a vásárlók.

Mik a jövőbeli terveid? Saját műhely, bolt, esetleg nemzetközi piacra törsz? 😉

Egyenlőre az a célom, hogy egyre több vevőmnek készíthessem el személyre szabottan a ruháját. Az egyedi kérések engem még kreatívabbá tesznek, amiket öröm teljesítenem. Egyszer egy saját műhelyre, üzletre nagyon vágyom, akár több alkotóval is összefogva és együtt dolgozva.

Zsuzsit és a Lelumma szépséges termékeit megtaláljátok az alábbi linkeken!

Facebook: https://www.facebook.com/lelummadesign

Instagram:
https://www.instagram.com/lelumma_design/

Keressétek bizalommal, ha igazán egyedi és minőségi ruhát szeretnétek magatoknak, vagy a gyerkőcöknek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük